Кламер БГ - Новини: Княгиня Калина ще е на свобода срещу подписка

Княгиня Калина ще е на свобода срещу подписка

България

|
Вт, 22 Авг 2023г. 16:12ч.
Княгиня Калина ще е на свобода срещу подписка

Калина Сакскобургготска. Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – княгина Калина Сакскобургготска – ще бъде на свобода с най-леката мярка "подписка" докато прокуратурата приключи разследването срещу нея, съобщи БНТ. Очаква се в близките дни да й бъде предявено обвинение. Тя ще бъде посетена от полицай за връчване на призовка, за да се яви в прокуратурата.

Тя бе арестувана преди няколко дни след като самокатастрофира на "Боровец". Тестът с дрегер показа 1.5 промила алкохол, което е престъпление.

Сакскобургготска бе арестувана за кратко и след това освободена. Тя отказа да даде кръвна проба. Срещу нея бе образувано дело, което се води от прокуратурата в Самоков. Очевидци на инцидента твърдят, че Калина се е опитала да избяга след като ударила колата в бариера и се скарала с мъж от близкия хотел. Съпругът й – Китин Муньос – отрича. По думите му тя е искала да премести колата, за да не пречи.

Той смени версията си два пъти – първо твърдеше, че жена му е била много притеснена, защото изгубила едно от кучетата си и пила чаша вино, докато го търси. После пък каза, че не е разбрал, че всъщност загубеният домашен любимец бил папагал. Докато го търсела, спряла в един хотел и пила чаша вино.

mediapool.bg