Кламер БГ - Новини: Кметският сблъсък във Варна (видео)

Кметският сблъсък във Варна (видео)

България

|
Ср, 18 Окт 2023г. 08:03ч.
Кметският сблъсък във Варна (видео)

Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от ПП-ДБ са двама от основните кандидати за кмет на Варна. Илюстрация: Cosmonavt

На предстоящите на 29 октомври местни избори във Варна една от основните битки ще е между политически сили, които в момента подкрепят правителството.

Двама от основните кандидати за кмет са предложеният за нов мандат от ГЕРБ Иван Портних и издигнатият от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) бизнесмен и бивш областен управител Благомир Коцев.

Портних беше номиниран за пореден мандат въпреки скандалите, съпътствали управлението му. Сред тях е изграждането на рибарското пристанище "карантината", което на практика е неизползваемо, продължилото месеци наред изливане на фекални води във Варненския залив, съвместните схеми с бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Благомир Коцев не беше единствената възможна номинация за кмет на Варна от ПП-ДБ. Той беше предпочетен пред депутатката и бивш общински съветник от Варна Стела Николова. Благомир Коцев започна кампанията си месеци преди коалициата да вземе решение да издигне точно него за местните избори.

ГЕРБ го атакуват заради заведението на фамилията му в Морската градина във Варна. Няколко шатри към него са разположени на терен държавна собственост. Освен това Иван Портних твърди, че той е "флагман на жалбите срещу спирането на колите в Морската градина". Нещо, за което част от варненци настояват от години и периодично излизат на протести с искане за спиранета на автомобилите в парка.

mediapool.bg