Кламер БГ - Новини: Йончева заподозря Нинова в договорка с Борисов

Йончева заподозря Нинова в договорка с Борисов

България

|
Пет, 05 Фев 2021г. 09:32ч.
Йончева заподозря Нинова в договорка с Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова все още не е заявила подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев, защото има договорка с премиера Бойко Борисов. Това подозрение изказа пред бТВ евродепутатът Елена Йончева. Наскоро Нинова обяви, че партията ще каже дали подкрепя Радев след парламентарните избори през април.

"Когато лидерът на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото, срещу това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо - изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото г-н Радев представлява директна заплаха за това управление, за този авторитарен режим", заяви Йончева.

Според нея отказът да се подкрепи Радев е заради договорка за евентуално бъдещо управление заедно с ГЕРБ. Тя обясни, че президентът предствлявал най-голямата опасност за "авторитарното управление на Борисов".

"Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки", заяви Йончева.

Евродепутатът заяви още, че в листите на БСП за предстоящите избори липсвали имена като тези на Иво Христов и Тома Томов.

"Аз се надявам, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. (...) Усещането е, че тези, чието мнение се опитват да се потуши, не са част от техните листи. Това е впечатлението, което имаме всички ние, включително и от общинските структури на БСП", каза Йончева.

mediapool.bg