Кламер БГ - Новини: Започва подготовката за местните избори

Започва подготовката за местните избори

България

|
Ср, 23 Авг 2023г. 11:08ч.
Започва подготовката за местните избори

Снимка: БГНЕС

Пет министерства ще отговарят за организацията на местните избори в края на октомври, заяви в сряда премиерът Николай Денков. Това са МВР, Външно, министерствата на финансите, на правосъдието и на електронното управление. Задачите ще бъдат разределени на заседанието в сряда, каза още премиерът.

Акцентът отново ще е върху работата на полицията. Денков уточни, че освен обичайната работа, МВР трябва да поеме и редица други задачи, които ще трябва да се изпълнят в срок.

Организацията на местния вот започва в условията на пореден сблъсък между правителство и президент. Управляващите настояват за смяната на главния секретар на МВР Петър Тодоров, назначен от държавния глава Румен Радев. Засега единственият аргумент е, че вътрешният министър Калин Стоянов му няма доверие и не може да работи с него.

Предложение за смяна на Тодоров е внесено в президентството за съгласуване, разбра се няколко часа по-рано. При положително становище ще бъде предложен и нов човек за поста. Засега от президенството няма реакция.

mediapool.bg