Кламер БГ - Новини: Жена от Свищов е била пребита и остригана от мъжа си

Жена от Свищов е била пребита и остригана от мъжа си

България

|
Пет, 15 Септ 2023г. 08:38ч.
Жена от Свищов е била пребита и остригана от мъжа си

Снимка: Unsplash

Мъж от Свищов е арестуван след като пребил и остригал жената, с която живеел на семейни начала, съобщи МВР. Сигнал за инцидента е подаден в сряда. Полицията установила, че побоят е нанесен предният ден. Арестуваният е на 28 години. Пострадалата има две деца.

Според прокуратурата мъжът дори е разходил остриганата из града, за да видят всички. От районната прокуратура в Свищов обясниха, че делото е за лека телесна повреда. Има и обвинение за принуда.

Заподозреният е осъждан за кражби. Мотивът е ревност. Жената имала връзка с друг мъж в миналото. Той набил сегашния. Настоящият обвинявал жената за случилото се и затова я нападнал, обясниха от районната прокуратура в Свищов.

"Той я е заплашил с убийство и така тя е седнала на стола и така той я е подстригал без нейно съгласие", обясни наблюдаващият прокурор Силвия Начкова. Към момента мъжът е задържан за 72 часа.

Подстригването напомня на случая с обезобразената Дебора Михайлова от Стара Загора. Тя също бе обръсната след като краката и ръцете й бяха нарязани с макетен нож. По този случай също първоначално разследването бе за лека телесна повреда. След бурна обществена реакция и протести обвинението бе променено. Беше изготвена и нова медицинска експертиза, която говори за средна телесна повреда. В момента заподозреният за този случай е в ареста, но разследването не е приключило.

Прокуратурата в Свищов ще поиска постоянен арест за задържания. Той отрича да е извършил престъпленията.

mediapool.bg