Кламер БГ - Новини: Гол мъж е вилнял цяла вечер в "Света Неделя" преди да го арестуват

Гол мъж е вилнял цяла вечер в "Света Неделя" преди да го арестуват

България

|
Съб, 18 Юни 2022г. 08:36ч.
Гол мъж е вилнял цяла вечер в "Света Неделя" преди да го арестуват

Гол мъж е вилнял цяла вечер в

24-годишен мъж е влязъл гол в столичния храм "Света Неделя“ и е вилнял повече от 12 часа преди да бъде арестуван от полицията. По-късно прокуратурата му е повдигнала обвинение за хулиганство, отличаващо се изключителен цинизъм, съобщи пресофиса на държавното обвинение.

Случаят е от 12 юни вечерта. Към 18:20 ч. мъжът е влязъл гол до кръста с препасана хавлиена кърпа в храма, вървял след един от дяконите, отправял обидни и непристойни думи на висок тон в присъствието на посетителите.

Около 20 часа същата вече той бил открит да седи гол на входа на храма и да обижда преминаваща наблизо жена. След това нанесъл множество удари с крака по вратата на външната свещопродавница на храма и влязъл там да преспи през нощта.

На следващия ден около 10:40 часа мъжът все още бил на свобода и продължавал да хулиганства в църквата в центъра на столицата, като е отправил обидни думи спрямо председателя на църковното настоятелство на храма. Малко по-късно е бил задържан.

Мъжът е осъждан. Предвид криминалното му минало и възможността да извърши друго престъпление или да се укрие е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

mediapool.bg