Кламер БГ - Новини: Борисов обяви, че върви “чудовищно купуване на гласове“

Борисов обяви, че върви “чудовищно купуване на гласове“

България

|
Съб, 02 Юли 2022г. 18:32ч.
Борисов обяви, че върви “чудовищно купуване на гласове“

Борисов обяви, че върви “чудовищно купуване на гласове“

"В момента става чудовищно купуване на гласове - по 10 000 накуп. Всеки депутат, когото купуват, е все едно купуват 10 000 гласа", каза пред симпатизанти в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В момента кандидатът за премиер Асен Василев от “Продължаваме промяната“ се опитва да договори най-малко още шестима депутати, които да подкрепят проекта за правителството.

ПП, БСП, ДБ и шестимата отцепници от ИТН има общо 115 гласа при необходими 121 гласа. Наскоро от “Възраждане“ се отцепи и Елена Гунчева, но не е ясно как тя би гласувала, защото доскоро беше готова да предоставя на руснаците координати за обстрел на Министерския съвет.

"Представяте ли си да беше обърната ситуацията, аз да викам по лаборатории и апартаменти чужди депутати, да им говоря за принципи, дали им говорят за принципи там", каза Борисов и изтъкна, че сегашната ситуация показвала, че не ГЕРБ, а "Продължаваме промяната" е в изолация.

"ГЕРБ били в изолация, виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота", каза още той.

Той изрази надеждата си "агонията да приключи" още следващия петък. Това е срокът за "Продължаваме промяната" да предлиожи състав на Министерския съвет и да го представят пред президента Румен Радев.

"Успяхме да ги спасим (правителството в оставка - б.р.) във взимането на изключително грешни решения по аматьорски начин извършени - актуализацията на държавния бюджет", посочи още лидерът на ГЕРБ, като според него от "Продължаваме промяната" са получили много уроци.

mediapool.bg