Кламер БГ - Новини: Борисов: Рашидов допусна грешка. Съжалявам, че не е в парламента

Борисов: Рашидов допусна грешка. Съжалявам, че не е в парламента

България

|
Пон, 18 Септ 2023г. 15:16ч.
Борисов: Рашидов допусна грешка. Съжалявам, че не е в парламента

Борисов: Рашидов допусна грешка. Съжалявам, че не е в парламента

С повече от месец закъснение лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира оставката на вече бившия депутат Вежди Рашидов, до която се стигна заради обидната реплика за "к*рвите".

"Вежди Рашидов ми е приятел, велик скулптор, направил много. Допусна грешка, която за други се спестява, но в ГЕРБ, за съжаление, действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно", каза в понеделник Борисов в кулоарите на парламента.

Преди дни пред БНТ Рашидов обяви, че вече не смята лидера на ГЕРБ за свой приятел:

"Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав".

Рашидов официално не е депутат от началното на септември, когато депутатите се върнаха от лятната си ваканция и гласуваха оставката му.

До това се стигна, след като на 7 август по време на парламентарната почивка между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие, той каза в пленарната зала: "Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички к*рви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна".

Изказването му предизвика сериозни критики и призиви той незабавно да напусне парламента. От ГЕРБ първоначално публикуваха само кратко извинение от негово име, след това обявиха, че Рашидов подава оставка от два шефски поста – единият като председател на парламентарната комисия по култура, а другият като член на Изпълнителната комисия на партията. Два дни по-късно Рашидов все пак подаде оставка като депутат.

mediapool.bg