Кламер БГ - Новини: Борисов: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой

Борисов: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой

България

|
Съб, 02 Дек 2023г. 13:55ч.
Борисов: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой

Бойко Борисов, сн. БГНЕС

Криза в парламента. Taка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които в петък подадоха оставки.

Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да бъдат избирани ръководителите на регулаторните органи.

"Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме двете оставки. Връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори и регулатори. Процесът, който направихме успешен, беше между Асен Василев, Христо Иванов и мен", каза Бойко Борисов по време на конференция на младежкото ГЕРБ в Сливен.

Още по темата

След като бяха "помолени", прясно избраните управител и подуправител на НЗОК подадоха оставки

1 декември 2023 17:20

Борисов каза, че е отказал среща с министър-председателя Николай Денков и предпочел лидерска среща.

Борисов завел Владислав Горанов да спори с Василев

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят - аз казах не. Ще се видя с Асен Василев - лидерът на ПП, и с Христо Иванов - лидерът на ДБ. Това казах. В 10:00 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси. Асен Василев беше коректен, затова съм извикал и Влади Горанов (koйто също като Пеевски е санкциониран по "Магнитски"-бел.ред.), за да спорим или да ни обясни кое, как и защо. Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме и двете оставки. Връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори и регулатори", каза Борисов.

"Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой", добави Борисов.

Все пак Борисов работи добре с Денков

Той каза обаче, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.

"Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете", каза Борисов.

mediapool.bg