Кламер БГ - Новини: Бразилия постави антирекорд по жертви на Covid-19

Бразилия постави антирекорд по жертви на Covid-19

Коронавирус

|
Пет, 09 Апр 2021г. 11:47ч.
Бразилия постави антирекорд по жертви на Covid-19

Бразилия постави нов антирекорд по денонощен брой жертви на Covid-19, предаде Ройтерс. За последните 24 часа починалите са 4249.

Здравната система на Бразилия се задъхва под натиска на пандемията и дори богатите болници страдат от недостиг на медикаменти от критично важно значение. Намаляват упойките, лекарствата за интубация, кислородът.

Президентът Жаир Болсонаро смята, че в страната пандемията продължава, защото някои я използват за политически цели, тоест, не за да се справят с вируса, а за да свалят президента. Той твърди, че във всяка страна умират хора и омаловажава опасността болници да останат без медикаменти. Болсонаро критикува и щатските и местните власти, опитващи се да ограничат движението на хората.

Същевременно съдията от Върховния съд Луиз Роберто Барозо разпореди Сенатът на бразилския парламент да учреди комисия, която да разследва как Болсонаро се справя с управлението на пандемичната криза в страната, предаде Франс прес. Съдията взе това решение след искане на 32 от 81-те сенатори. Председателят на Сената Родриго Пашеко, който досега беше против подобна стъпка, в крайна сметка я прие.

mediapool.bg