Кламер БГ - Новини: Бой между спасител и французин за чадър на плажа в Поморие

Бой между спасител и французин за чадър на плажа в Поморие

България

|
Нед, 30 Юли 2023г. 17:33ч.
Бой между спасител и французин за чадър на плажа в Поморие

Снимка: Архив

След бой за чадър на плажа в Поморие между спасител и френски гражданин, спасителят е задържан и обвинен, предаде БГНЕС.

На 24 юли на плажа в Поморие възниква инцидент между спасител и френски гражданин, в резултат на който спасителят беше задържан и обвинен от прокуратурата за нанасяне на лека телесна повреда, стана ясно на брифинг на Апелативната прокуратура в Бургас и ОДМВР.

Френският гражданин се оплакал, че бил нападнат и пребит от спасителя заради конфликт за място в свободната зона на плажа, на което бил разпънал своята кърпа. На следващия ден той бил представил съдебно-медицинска експертиза за нараняванията му. Тези обстоятелства бяха докладвани на прокуратурата на 27 юли.

Конфликтът е възникнал заради спора относно мястото под чадъра в свободната зона на плажа, като свидетелските показания са противоречиви. Прокуратурата вече е започнала досъдебно производство, като извършител е обвинен за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди и с особена жестокост, която се наказва с лишаване от свобода до 3 години.

Спасителят е задържан за период от 72 часа. Продължават разследванията, за да се установи дали френският гражданин е използвал насилие по време на инцидента.

mediapool.bg