Кламер БГ - Новини: CBS ще плати между 7 и 9 милиона долара за интервюто на Меган и Хари

CBS ще плати между 7 и 9 милиона долара за интервюто на Меган и Хари

Свят

|
Нед, 07 Март 2021г. 22:06ч.
CBS ще плати между 7 и 9 милиона долара за интервюто на Меган и Хари

Американската телевизия CBS ще плати между 7 и 9 милиона долара за правата да излъчи интервюто на американската водеща Опра Уинфри с херцога и херцогинята на Съсекс, което вече породи напрежение във Великобритания, съобщи в. "Уол Стрийт Джърнъл". Очаква се прословутото интервю да бъде излъчено между 20 ч. и 22 ч. американско източно стандартно време, което е между 3 и 5 ч. сутринта в понеделник българско време.

Часове преди това по "Би Би Си" бе изъчено послание на кралица Елизабет Втора по повод на Деня на Общността на нациите. По време на изявата присъстваха всички основни официални членове на кралското семейство с изключение на лекуващия се в болница принц Филип - кралицата, синът й принц Чарлз, съпругата му Камила, внукът на кралицата принц Уилям и съпругата му Кейт. В речта си кралицата изрази "дълбока признателност за взаимното подпомагане и духовната подкрепа, на които се радваме, когато сме свързани едни с други" по време на пандемията от коронавирус.

По-рано през деня обаче британските медии, цитирани от БНР, съобщиха, че кралицата няма да гледа интервюто на Опра Уинфри.

Интервюто на известната американска телевизионна водеща Опра Уинфри с Хари и Меган породи напрежение в монархията дни преди да бъде излъчено.

Много британски издания пишат, че кралицата ще игнорира интервюто и вместо това ще се фокусира върху "въпроси от национално значение", както посочват от Бъкингамския дворец. Става дума именно за излъченото предварително записано послание на Елизабет Втора за Деня на Общността на нациите.

Що се отнася до интервюто с Хари и Меган, то ще бъде излъчено и във Великобритания, но в понеделник по телевизионния канал "Ай Ти Ви".

В пуснати предварително клипове от интервюто Меган казва, че не може да мълчи, когато кралското семейство участва в разпространяването на лъжи за нея и съпруга ѝ, припомня още БНР.

mediapool.bg