Кламер БГ - Новини: Япония: пореден ден с рекордно голям брой новозаразени

Япония: пореден ден с рекордно голям брой новозаразени

Коронавирус

|
Нед, 22 Ноем 2020г. 12:22ч.
Япония: пореден ден с рекордно голям брой новозаразени

За четвърти пореден ден Япония регистрира рекорден брой заразени с коронавируса за един ден. Новите данни са за 2 508 души, предаде Асошиейтед прес, цитирайки здравното министерство.

Засега смъртните случаи, свързани с коронавируса, в Япония са под 2000, по-малко от тъжната статистика на по-тежко засегнати от епидемията страни. Засилват се обаче опасенията от влошаване на положението. Както и критиките - и сред опозиционните депутати, и в обществото, че правителството се е забавило и не е спряло навреме програмата си за подпомагане на туризма и бизнеса, която предлагаше отстъпки за хранене в заведения и при пътувания в страната.

Вчера премиерът Йошихиде Суга обяви прекратяване на програмата, но много хора вече са си направили резервации за пътувания за дългия уикенд тази седмица (23 ноември е почивен ден в Япония - Празник на труда). Чуха се гласове, че правителството би трябвало да плати за отменени резервации или да увеличи правенето на PCR тестове, ако целта е икономиката да не спира по време на пандемията.

mediapool.bg