Кламер БГ - Новини: “Яневагейт“ продължава с разказ как Борисов е купил къща за 1.5 млн.евро в Барселона на своя метреса

“Яневагейт“ продължава с разказ как Борисов е купил къща за 1.5 млн.евро в Барселона на своя метреса

България

|
Пет, 15 Ян 2016г. 12:58ч.
“Яневагейт“ продължава с разказ как Борисов е купил къща за 1.5 млн.евро в Барселона на своя метреса

Къща за 1.5 милиона евро в Барселона е купил Бойко Борисов на любовница, към която имал “положително отношение“. Друга жена, която е съпруга на негов приятел от кръга "Котараците", която ходи облечена със скъпата марка “Шервиньо“, пък е назначена на държавен пост, съобщава сайтът "Биволъ" , който в петък публикува нов запис на разговор между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.

“Биволъ“ уточнява, че този запис на Владимира Янева следва нейните откровения, че ако преспи с Борисов, каквато оферта е получила по Александър Сталийски, можело да изпадне в неловката ситуация - "ни напред - ни назад“.

Янева твърди, че имало факти как към някои жени Борисов проявявал "и положително отношение“. Не му е било само "като за едното чукане“ – уточнява тя. Отношението се изразявало чрез постове, скъпи подаръци и дискретност. Към други жени обаче нямал такова специално отношение, а ги възприемал единствено като сексуален трофей. "За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София, което е страшно неприятно да ти кажа“ – казва Янева. "Ужасно“ – потвърждава Ченалова.

Бившият съдия в Софийския градски съд Румяна Ченалова потвърди в петък, че е участвала в разговора и че другите участници в него са бившият председател на същия съд Владимира Янева и адв. Момчил Мондешки.

Продължението на "Яневагейт" идва ден след като Висшият съдебен съвет (ВСС) прекрати проверката по аферата, разкриваща търговията с влияние и политическия натиск в съдебната система. Това се случи след посещение на Бойко Борисов във ВСС и на базата на прокурорска експертиза, че публикуваните в "Биволъ" записи са манипулирани, освен това за тях потвърждава само Ченалова.

"Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил. (...) Има една, на която и купи къща в Барселона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в "Шервиньо“, забравих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от "Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол. (...) Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана. (...) Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане. (...) За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София”, разказва единият глас, който според "Биволъ” е на Владимира Янева (записът може да чуете тук).

Според сайта, на описанието на любовницата (с ключови думи "Котараците”, "протокол”, "Шервиньо”) отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката "Син Сити“.

Проверка на "Биволъ” е показала, че тя е назначена за Главен специалист в Дирекция "Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г.

Това не е първото споменаване на кръга "Котараците” в записите от "Яневагейт” – в края на миналата година двете съдийки обсъждаха как бизнесменът Александър Сталийски е взел стъкларския завод "Рубин”.

Не става ясно и коя е "Мая” и дали тя в момента има луксозно жилище в Барселона.

Официално Борисов не притежава 1.5 млн. евро. Такава сума той не е декларирал за цялата си кариера на политик.

В новия запис присъстват отново Румяна Ченалова и непознатият мъж, който според Ченалова е адв. Мондешки. Те произнасят само откъслечни фрази, с които дават знак, че не оспорват разказано от Владимира Янева. Самата Янева твърди в друг запис, че “се познава с Бойко лично, при това много добре“. Тя и съпругът й са бивши най-близки семейни приятели на дясната ръка Борисов и негов заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов.

В предишен запис Янева коментираше сексуалните намеци на "Бойко", чиято фамилия остана неизвестна, но е ясно, че както и в новия разказ, става дума за премиера Борисов.

Янева, която е подсъдима по делото "Червей" за незаконни СРС-та, е сред най-информираните хора в държавата. Като председател на ключовото съдилище тя е имала пълен достъп до твърде чувствителната информация и до хиляди досиета на ДАНС за използване на СРС-та и подслушвания, включително и на чуждите мисии в София.

mediapool.bg