Кламер БГ - Новини: Яйца полетяха към Караянчева в Благоевград

Яйца полетяха към Караянчева в Благоевград

България

|
Вт, 29 Септ 2020г. 19:28ч.
Яйца полетяха към Караянчева в Благоевград

Протестиращи освиркаха и замерваха с яйца председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която във вторник пристигна в Благоевград за партийна среща. Тя тръгна към протестиращите с намерение да беседва с тях, но се отказа след като по нея полетяха яйца. Протестиращите бяха подредени с тениски, изписващи надпис "Оставка", а на главите си бяха нахлупили цинкови кофи, намек към предишната работа на Караянчева в завод за поцинковани кофи.

"Исках да се срещна с тези хора, да поговорим, да ги попитам защо искат оставка и да им кажа какво ние сме направили, но явно няма желание за разговор", каза Караянчева пред репортери, след като охраната я обгради и предпази от яйцата.

"Вдигнахме заплатите, пенсиите, с 30% заплатите на администрацията. Общо взето имаме какво да кажем", допълни тя.

Караянчева каза, че не съжалява за думите си на партийно събиране в Лом преди дни. Тогава тя каза:

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов, викат "Не ставали", ами, защо не ги направихте вие, като не стават, а критикуват. Метрото - отиват да протест срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи Ами, ходи пеша, ходи пеша. Е, затова няма да подадем оставка, защото сме отговорни към това, което правим".

Караянчева поясни, че изказването й пред актива е било емоционално и там е говорила в качеството си на партиен член, за да предаде енергията на всички "членове и симпатизанти". Тя уточни, че като председател на парламента говори по друг начин и не би си позволила такъв език.

Видео: blagoevgrad-news.com

mediapool.bg