Кламер БГ - Новини: Шофьорът, който блъсна младеж във Варна, е задържан

Шофьорът, който блъсна младеж във Варна, е задържан

България

|
Четв, 11 Фев 2021г. 09:47ч.
Шофьорът, който блъсна младеж във Варна, е задържан

Задържан е шофьорът, който причини катастрофа във Варна в сряда, а след това избяга от произшествието. При инцидента пострада младеж, съобщиха от МВР.

В резултат на предприети незабавни издирвателни действия криминалисти от Областната дирекция на МВР във Варна са установили извършителят. Той е 32-годишен варненец и е задържан за 24 часа.

Направен му е тест, който е показал наличие на 3 вида дрога в организма му. Освен че е карал дрогиран, 32-годишният мъж е бил лишен от право да шофира, тъй като книжката му е била отнета по съдебен ред заради други провинение.

Катастрофата стана в сряда около 13:25 часа на спирка "Явор" във Варна. Мъжът, който е управлявал лека кола "Хюндай", е блъснал 18-годишно момче на спирката и автомобил, спрял за слизане на пътници.

Пострадалият младеж е прегледан в болница, където е установено, че има комоцио и контузии на глава и рамо. Оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.

От удара на автомобила са нанесени и материални щети по спирката.

Веднага след пътното произшествието 32-годишният шофьор го напуска с колата. По-късно е свалил регистрационните табели на автомобила си и го укрива в района над стадион "Варна".

В хода на оперативно-издирвателните действия автомобилът е намерен, извършен е оглед.

По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

mediapool.bg