Кламер БГ - Новини: Шойбле: Германия е допуснала грешки с политиката на отворени врати

Шойбле: Германия е допуснала грешки с политиката на отворени врати

Европа

|
Нед, 29 Ян 2017г. 20:16ч.
Шойбле: Германия е допуснала грешки с политиката на отворени врати

Германия е допуснала грешки с политиката на отворени врати, която позволи на повече от милион мигранти да влязат в страната през последните две години, призна министърът на финансите Волфганг Шойбле, но подчерта, че Берлин се опитва да извлече поука от тези погрешни стъпки.

"Опитваме се да поправим това, което ни се изплъзна през 2015 г.", каза той в интервю за в. "Велт ам зонтаг", цитирано от БТА. "Ние политиците сме човешки същества - и ние допускаме грешки. Но човек може поне да се поучи от тях".

По думите на Шойбле, който сред най-влиятелните европейски политици, Европа трябва да обмисли хармонизиране на правилата а отпускане на социални помощи, за да постигне по-равномерно разпределение на мигрантите сред страните членки на ЕС - тема, която според признанието му досега се е смятала за табу в Германия.

"Ние имаме много по-високи стандарти, когато става дума за социалните плащания, от повечето европейски страни. Затова толкова много хора искат да дойдат в Германия", каза той пред вестника.

mediapool.bg