Кламер БГ - Новини: Шефовете на "Спешна помощ" в София са предложени за уволнение

Шефовете на "Спешна помощ" в София са предложени за уволнение

България

|
Ср, 28 Май 2014г. 16:06ч.
Шефовете на "Спешна помощ" в София са предложени за уволнение

Директорът на столичната "Спешна помощ" д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради системните проблеми в работата на службата и особено заради последния случай, когато 40-годишна жена почина заради закъсняла линейка. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на извънреден брифинг в сряда по темата "Спешна помощ".

Предложението за уволнение е направено днес.

При последния трагичен случай 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда" от сърдечен пристъп в очакване на линейка. Трагедията станала по време на абитуриентско тържество, на което тя била наета да снима.

Свидетели на случая разказаха, че медицинският екип е закъснял с 55 минути, а в линейката не е имало дефибрилатор за оказване на първа помощ. От "Спешна помощ" твърдят, че екипът е пристигнал на 20-ата минута. Жената вече е била починала.

Обаждането към "Спешна помощ" е било за жена, на която й е прилошало. По това време на смяна е имало 11 екипа на "Спешна помощ". Линейка от "Овча купел" е била изпратена на сигнала. В нея обаче е пътувал педиатър без апаратура.

"Вместо 38 екипа, имаме 11. Как да изпратим реанимационен екип, след като нямаме", коментира на следващия ден след смъртта на жената зам.-шефът на "Спешна помощ" в София д-р Ангел Ангелов.

mediapool.bg