Кламер БГ - Новини: Шефове на Барса заплашени от затвор заради данъчни измами при трансфера на Неймар

Шефове на Барса заплашени от затвор заради данъчни измами при трансфера на Неймар

Спорт

|
Пон, 23 Март 2015г. 19:36ч.
Шефове на Барса заплашени от затвор заради данъчни измами при трансфера на Неймар

Испанската прокуратура търси 33 млн. евро от "Барселона" под формата на глоби и обезщетения заради данъчни измами, съобщиха медиите в Испания.

Обвинителите са поискали налагането на ефективна присъда затвор за последните двама президенти на клуба - за настоящия Хосеп Мария Бартомеу и предшественика му Сандро Росел.

Исканата присъда за Бартомеу е две години и три месеца. Той е обвинен в данъчна измама, свързана със трансфера на нападателя Неймар. Бразилският национал пристигна в Барселона и първоначално беше съобщено, че каталунците ще платят за него 57.1 милиона евро. Впоследствие се разбра, че той е купен за близо 95 милиона евро, а клубът не е платил данъците върху цялата сума.

Прокуратурата иска седем години и три месеца затвор за Росел. Той е обвинен в две измами и в административно престъпление, като също е засегнат случаят "Неймар". Според обвинението Росел и Бартомеу умишлено са укрили информация за истинската стойност на трансфера на бразилеца пред членовете по време на общото събрание на клуба.

mediapool.bg