Кламер БГ - Новини: Шарл Мишел: Дойде време да спрем да си играем на котка и мишка с Турция

Шарл Мишел: Дойде време да спрем да си играем на котка и мишка с Турция

Европа

|
Пет, 04 Дек 2020г. 12:15ч.
Шарл Мишел: Дойде време да спрем да си играем на котка и мишка с Турция

На срещата на високо равнище на 10 и 11 декември лидерите на ЕС ще разгледат всички мерки за въздействие върху Турция заради действията й в Средиземно море, слагайки край на играта на "котка и мишка", каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция, посветена на първата година от работата му на този пост.

"Дойде време да спрем да си играем на котка и мишка с Турция. През октомври ЕС предложи на Турция да следва позитивен дневен ред, но това не стана. Затова срещата на високо равнище на ЕС ще разгледа всички средства за въздействие върху Анкара, с които разполагаме", каза Шарл Мишел, цитиран от БТА.

"Не се оставяйте да бъдете измамени от Ердоган", призова в Туитър председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

Той припомни, че Ердоган е отзовал проучвателния кораб "Оруч Реис" преди срещата на високо равнище през октомври, за да избегне налагането на санкции. "Сега прави същото. Ние трябва да кажем стига и да сложим санкциите на масата. Списъкът от провокации е достатъчно дълъг", написа в Туитър Манфред Вебер.

mediapool.bg