Кламер БГ - Новини: Шарапова може никога вече да не играе професионален тенис

Шарапова може никога вече да не играе професионален тенис

Спорт

|
Четв, 19 Май 2016г. 15:27ч.
Шарапова може никога вече да не играе професионален тенис

Бившата номер едно в женския тенис Мария Шарапова може никога повече да не играе в професионални турнири, заяви президентът на Руската тенис федерация Шамил Тарпишчев пред руската агенция "Р-спорт", цитирана от ББС в четвъртък.

29-годишната рускиня бе уличена, че е вземала неразрешеното лекарство мелдоний по време на турнира Австралия опън през януари 2016 г. От началото на годината веществото влезе в забранителния списък на Световната антидопингова асоциация, но се оказа, че Шарапова не се е запознала с изпратената й информация и продължила да приема препарата, предписан й от личния лекар..

Смяташе се, че Шарапова ще бъде изслушана от Международната тенис асоцияция по казуса в сряда.

Според шефа на руската тенис федерация вчера въобще не е имало изслушване. "Нямаше и няма да има. По-рано от юни не чакайте. Докато няма решение, повече нямаме право да обсъждаме въпроса", добави Тарпишчев, който е и член на Международния олимпийски комитет.

На въпроса на изданието дали Шарапова ще се появи скоро на турнир той отговаря: "Много е съмнително. Ситуацията й е лоша. Наистина".

През март, когато стана ясно, че Шарапова е дала положителна допинг проба, спортистката заяви, че е "твърдо решена да играе тенис отново"

Тенис звездата очаква да научи своето наказание, което може да е до 4 години, но според експерти по-вероятно е спирането й от състезания да е между шест месеца и година заради това, че експертите на Антидопинг асоциацията не могат да се ангажират с точно време, в което мелдоният остава в организма, след прекратяването на приема му.

mediapool.bg