Кламер БГ - Новини: Четирима футболисти от Павликени загинаха в катастрофа

Четирима футболисти от Павликени загинаха в катастрофа

България

|
Четв, 13 Септ 2018г. 15:25ч.
Четирима футболисти от Павликени загинаха в катастрофа

Четирима млади футболисти от Павликени са загинали в сряда късно вечерта при катастрофа на автомобила, с който са пътували. Инцидентът е станал край селото Горна Студена на пътя Плевен-Русе, когато автомобилът БМВ, с който се връщали от мач, се е блъснал с тежкотоварен камион на кръстовище.

Младежите от общинския футболен клуб на Павликени са се връщали от среща в Козловец, където играли мач от турнира за Купата на аматьорската лига с местния отбор и го победили.

По думите на кмета на града Емануил Манолов за близки разстояния не се организирал транспорт, а футболистите сами се групирали с няколко автомобила. "Останали са до по-късно, връщали са се обратно, шофьорът е съвсем млад, от два месеца бе при нас, от село Българене, познат му е пътят, не е пил със сигурност“, каза кметът, цитиран от агенция "Фокус".

Според първоначалната информация на Областна дирекция на МВР – Велико Търново вероятната причина за инцидента е неспазване на знак "Стоп“ от 19-годишния водач на лекия автомобил. Подробностите около случая се изясняват от разследващите органи.

Кметът Манолов изрази съболезнования на близките на загиналите и посочи, че ръководството на клуба и общината ще подпомогнат финансово семействата им. В цялата община Павликени 14 септември е обявен като ден на траур.

mediapool.bg