Кламер БГ - Новини: Арестуваните заради съблеченото в автобус момче са с обвинения за грабеж

Арестуваните заради съблеченото в автобус момче са с обвинения за грабеж

България

|
Вт, 25 Фев 2020г. 16:47ч.
Арестуваните заради съблеченото в автобус момче са с обвинения за грабеж

Главният прокурор Иван Гешев се е срещнал с родителите на 14-годишното момче, което миналата седмица бе нападнато и съблечено в автобус 404 в София, защото носело тениска и суитчър на ЦСКА, съобщиха от държавното обвинение. На срещата е присъствал и вътрешният министър Младен Маринов.

"Главният прокурор и министърът на вътрешните работи запознаха семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние", заявиха от прокуратурата.

За нападението са арестувани четирима непълнолетни. Двама от тях са 15-годишни, другите двама – на 16 и 17 години. Повдигнати са им обвинения за грабеж, придружен със сила и заплаха. Според разследващите четиримата са отнели дрехите "като за това е употребена сила и заплаха – удар в областта на лицето и заплаха – извършителите се заканили: "Махай дрехите веднага, или ще те пребием!".

В момента четирите момчета са арестувани за 72 часа. От прокуратурата твърдят, че извършеното от тях е с висока обществена опасност. Затова след изтичане на първоначалния срок ще искат постоянния им арест.

Нападнатото момче не е от София и живее в спортния интернат на ЦСКА. Ден след нападението то спечели сребърен медал в републиканското първенство по самбо.

mediapool.bg