Кламер БГ - Новини: Четирима души са арестувани за нарушаване на карантината

Четирима души са арестувани за нарушаване на карантината

България

|
Съб, 14 Март 2020г. 13:32ч.
Четирима души са арестувани за нарушаване на карантината

Четирима души са арестувани и отведени принудително по домовете им, защото са нарушили домашната карантина, съобщи ръководителят на оперативния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски. Те са шофьори на тирове и са открити в заведение в Сливница.

Няколко нощни заведения в София са работили през изминалата нощ въпреки изричната забрана. Наложило се е полиция да ги затваря принудително и да се издават актове за глоби. Част от нощните заведения са в Студентски град, други в центъра на столицата.

През цялата нощ екипи на полицията са извършали проверки за това как се спазват разпоредбите по обявеното извънредно положение заради COVID-19.

Проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти ще продължават и в събота. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат санкционирани, а дейността им ще бъде прекратена, казват от полицията.

В събота сутринта няма установени нови случаи на заразени с коронавирус у нас, които досега са 31.От установените случаи преди ден най-младият пациент е на 24 г., а най-възрастният е на 80 години, който е настанен в "Пирогов".

"Там са проведени всички тежки дезинфекционни мероприятия, с карантиниране на другите болни и персонала", каза Мутафчийски. По думите му на входа на болницата е разположена полиция и продължават уточняванията на контактните лица.

"От тези пациенти, които са установени вчера, трима са хоспитализирани в болница, а останалите са с много леки симптоми или без симптоми и се намират под домашна карантина", обясни началникът на щаба. Един от установените в петък случаи е от Плевен, с което заразените от града стават трима.

mediapool.bg