Кламер БГ - Новини: Цветанов пак обвини президента, че завижда на Борисов

Цветанов пак обвини президента, че завижда на Борисов

България

|
Пон, 04 Юни 2018г. 09:43ч.
Цветанов пак обвини президента, че завижда на Борисов

"Не трябва да завиждаме на никого заради неговите успехи". С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към президента Румен Радев по повод последните президентски критики към управлението на Бойко Борисов.

Обяснението на Цветанов е, че президентът Радев завижда на Борисов за международните му успехи. В края на февруари тази година Цветанов изказа сходна теза, но в друг контекст. Тогава Радев засегна Борисов с обвинение за общите му интереси с Делян Пеевски.

“Президентът Радев, чувствайки се изолиран от европейската политика, даже от световната политика, концентрира вниманието си върху това противоречие, за да има челен сблъсък с премиера и с парламента. ГЕРБ винаги е реагирала след изказване на Румен Радев, търсете причината за нарушената комуникация между институциите не в парламента, а в президентството”, каза Цветанов пред бТВ.

Според него Радев изкуствено нагнетява политическо

напрежение.

Във връзка с коментарите, че Бойко Борисов не идва в Народното събрание или се появява за по едно кафе, Цветанов отговори: “Знаете колко е динамична програмата на министър-председателя особено през последните 6 месеца. Той изпълнява международната си програма, която е написана месеци преди това”.

“Президентът е в правото си също да намери начин или да покани министър-председателя, или да мине през парламента, за да изпие едно кафе”, обясни Цветанов и каза, че назначеното от Румен Радев служебно правителствое действало много непрозрачно. Той даде пример с конкурса за покупка на новите изтребители, който беше отменен от правителството на Борисов.

mediapool.bg