Кламер БГ - Новини: Цветанов: Затварянето заради Covid ще повлияе на избирателната активност

Цветанов: Затварянето заради Covid ще повлияе на избирателната активност

България

|
Ср, 17 Март 2021г. 13:55ч.
Цветанов: Затварянето заради Covid ще повлияе на избирателната активност

Ограниченията заради коронавируса ще повлияят на избирателната активност, предупреди лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, според когото е много важно всеки да преодолее страха си от пандемията и да упражни правото си на глас. Той разкритикува управляващите за липса на каквато и да е последователност по отношение на кризата с коронавируса.

"При всички положения затварянето ще повлияе на избирателната активност. Много от хората ще имат притеснение за здравословното си състояние. Също така съм на мнение, че администрацията не е готова да проведе избори, при доста по-голям брой карантинирани. Когато хората са много повече, а екипите са малко, това означава, че някои ще бъдат ограничени и няма да имат възможността да си използват конституционните права да гласуват. Можеше да бъде решен проблемът с българите живеещи в чужбина и да имат възможността да гласуват по пощата, както направиха в съседна Румъния", каза Цветанов в сряда пред бТВ.

Според него, за да се овладее третата вълна от Covid, е необходима масова ваксинация на хората, защото това е единственият подход, който вече се доказа в развитите демократични страни.

Той призова успелите българи да се ангажират с политиката така, както е направил зам.-председателят на "Републиканци за България" Павел Вълнев.

На въпрос оказва ли натиск Павел Вълнев върху решенията, които се взимат в партията, след като я финансира, Цветанов отговори "Не" и допълни, че има стриктна медийна стратегия, която е изготвена от предизборния щаб и се следва.

Вълнев е инвестирал в BiT и не е искал нищо в замяна, както и в момента се случва в "Републиканци за България", допълни той.

Един млн. долара ще е сумата, с която партията ще разполага за кампанията, информира Цветанов и поясни, че работят с национални и местни медии, за да отправят своите послания и експертни решения към избирателите.

Той повтори и предишните си впечатления за симбиозата ГЕРБ-ДПС. Даде и пример с Велико Търново, където хората казват, първите трима в листата на ГЕРБ са от ДПС, което е достатъчен показател и за пореден път потвърждава думите му.

"Уверени сме, че ще спечелим два мандата във Великотърновска област", заяви Цветан Цветанов.

mediapool.bg