Кламер БГ - Новини: Цветан Цветанов заминава за Трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон

Цветан Цветанов заминава за Трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон

България

|
Нед, 08 Юли 2018г. 12:47ч.
Цветан Цветанов заминава за Трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заминава на едноседмично работно посещение във Вашингтон за участие в Осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове "В преосмисляне на голямата трансатлантическа сделка", съобщиха от пресцентъра на партията.

Осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове ще се състои от 8 сесии, които са посветени на: състоянието на ЕС и САЩ, влиянието на Брекзит върху САЩ и Европа, възможностите и предизвикателствата, създадени от новите технологии, както и трансатлантическите перспективи за технологиите.

На форума ще се обсъждат още съвременните проблеми и предизвикателства за бъдещето на трансатлантическата търговия, бъдещето на НАТО и трансатлантическото споделяне на отговорности, трансатлантическото единство в свят на геополитическо съперничество и борбата с тероризма, и трансатлантическата политика в Близкия Изток.

Преди участието си в 8-та Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се включи и в 9-та Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група.

Тя ще се проведе във Вашингтон на 10 юли, като участниците в нея ще коментират актуални политически теми, касаещи отношенията между ЕС и САЩ и международната сигурност.

В рамките на работното си посещение във Вашингтон Цветан Цветанов ще проведе редица срещи с представители на правителствени и неправителствени организации от САЩ и Европа.

mediapool.bg