Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: Управляващите и ЕК навряха доклада в ъгъла

Христо Иванов: Управляващите и ЕК навряха доклада в ъгъла

България

|
Пон, 20 Ноем 2017г. 12:10ч.
Христо Иванов: Управляващите и ЕК навряха доклада в ъгъла

Докладът на Еврокомисията беше наврян в ъгъла с общото усилие на управляващите и настоящото ръководство на ЕК, коментира лидерът на “Да, България“ Христо Иванов пред бТВ в понеделник.

Според него Европейската комисия се е отказала да стимулира реформата в България, защото “може би е загубила вяра“.

“С всичките си проблеми Европа е доволна една страна да си стои в кьошето“, коментира Иванов. По думите му докладът е написан щадящо и изпълнява политическа поръчка.

“Въпреки желанието на Юнкер това да е позитивен доклад, това не се получи. В него няма резултати и накрая има едно изречение, че нито един от показателите не е удовлетворен. Това е погром”, посочи бившият правосъден министър.

Преди два дни редица десни и центристки формации дадоха начало на инициативата “Български манифест за Европа”. Иванов обясни, че партиите са обединени от виждането, че българската демокрация е атакувана, а държавата е завладяна от модел на управление, олицетворен от Бойко Борисов и Делян Пеевски.

“България губи своята посока и трябва да я върнем. Това е експертен тим, който да произведе визия за България и мястото й в Европа”, обясни той. Той допътлни, че не се създава нова формация, а това е експертен екип, който да произведе визия за Европа.

mediapool.bg