Кламер БГ - Новини: Хари и Меган са били на косъм от катастрофа при преследване от папараци

Хари и Меган са били на косъм от катастрофа при преследване от папараци

Свят

|
Ср, 17 Май 2023г. 20:33ч.
Хари и Меган са били на косъм от катастрофа при преследване от папараци

Хари и Меган п,истигат на церемонията в Ню Йорк, сн. GettyImages

Британският принц Хари, съпругата му Меган и майка й са били замесени в "близко до катастрофа преследване с коли", включващо папараци, твърди говорител на двойката, цитиран от ББС в сряда.

Инцидентът се е случил след участието на херцога и херцогинята на Съсекс в церемонията по връчването на наградите Ms Foundation Women of Vision в Ню Йорк във вторник. Според говорител на принца "безмилостното преследване" е продължило над два часа и почти се е стигнало до сблъсъци на автомобилите.

В изявление полицейското управление на Ню Йорк потвърди, че много фотографи са направили придвижването на Хари, Меган и майка й предизвикателство. Не се съобщава за ранени или арестувани. Бъкингамският дворец все още не е коментирал.

Твърденията са за преследване на принца от половин дузина коли, с безразсъдно шофиране, включително преминаване през червени светофари, шофиране по тротоара, извършване на блокиращи движения и движение на заден ход по еднопосочна улица - както и правене на снимки по време на движението.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс определи инцидента като безразсъден и безотговорен и каза пред репортери, че двама полицаи е можело да бъдат ранени.

Участието в награждаването беше първата публична изява на двойката заедно след коронацията на краля по-рано този месец. Меган бе отличена на събитието. Двойката беше придружена от майката на Меган - Дория Рагланд.

По информация на ББС двойката и била отседнала при приятел в Ню Йорк и не се е върнала там директно, за да не бъде компрометирана сигурността им. Хари и Меган ползват частна охрана в САЩ.

Майката на принц Хари – принцеса Даяна, бе убита на 1 август 1997 г. в автомобилна катастрофа, докато тя и приятелят й Доди ал Файет бяха преследвани от папараци.

mediapool.bg