Кламер БГ - Новини: Хамилтън с убедителна победа в старт №1000 във Формула 1

Хамилтън с убедителна победа в старт №1000 във Формула 1

Спорт

|
Нед, 14 Апр 2019г. 12:48ч.
Хамилтън с убедителна победа в старт №1000 във Формула 1

Петкратният световен шампион Люис Хамилтънпобеди убедително в неделя в състезанието за Голямата награда на Китай във Формула 1. Това е старт номер 1000 в историята на най-популярната автомобилна надпревара.

Така англичанинът поведе в генералното класиране при пилотите, следван от съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас. Финландецът днес завърши втори, с което Мерцедес завоюва третата си поредна двойна победа за този сезон.

На пистата в Шанхай Хамилтън записа втория си успех от началото на сезона и общо 75-ти в кариерата си. Той стартира от втора позиция, но успя да изпревари още на първия завой намиращия се пред него Ботас.

След това Хамилтън не изпусна водачеството до края на състезанието. Ботас пък бе стабилен на второто място.

Трети завърши пилотът на Ферари Себастиан Фетел. Германецът започна от трета позиция и бе изпреварен от съотборника си Шарл Льоклер още на старта. Скоро след това обаче от бокса на Ферари наредиха на младия французин да пусне Фетел пред себе си.

Льоклер завърши пети, изпреварен от Макс Верстапенс Ред бул. След него в десетката влязоха Пиер Гасли, Даниел Рикардо, Серхио Перес, Кими Райконен и Александър Албон.

В генералното класиране при пилотите Хамилтън има 68 точки – с 6 повече от втория Валтери Ботас. Верстапен е трети с 39 точки, пред Фетел с 37 и Льоклер с 36.

mediapool.bg