Кламер БГ - Новини: Хамид Хамид: Пеевски върши сто пъти повече работа от депутатите в парламента

Хамид Хамид: Пеевски върши сто пъти повече работа от депутатите в парламента

България

|
Четв, 30 Май 2019г. 18:54ч.
Хамид Хамид: Пеевски върши сто пъти повече работа от депутатите в парламента

"Делян Пеевски всеки ден ходи на работа и то при избирателите. Той има много задачи и в своя район, и в страната. Един депутат, който всеки ден е в парламента и послушно натиска копчетата за гласуване, не може да свърши и една стотна от това, което Пеевски върши".

Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ в отговор на въпрос дали медийният магнат Делян Пеевски ще продължи да ходи на работа. За последните над 2 години той е ходил в парламента три пъти, като два от тях бяха в последните два дни.

"Когато Пеевски го няма, журналистите питате защо го няма, като е там, питате защо е там", възмути се Хамид.

Той обясни, че лансираните по-рано от Пеевски идеи за сваляне на ДДС и безплатни детски градини са част от програмата на ДПС за ускорено и догонващо развитие на България.

"Тук става въпрос за голям пакет от законопроекти, които са в подкрепа на българския бизнес, на гражданите и на инвеститорите. Тези дни и Румъния, и Гърция обявиха намаляване на различни ставки, а те са регионални играчи на Балканите. България не трябва да изостава от тях”, каза Хамид Хамид.

От ДПС щели да търсят и механизъм как разликата от намаляването на ДДС върху хляба и лекарствата да не остане в джоба на големите компании, а да се отрази реално на джоба на обикновения български гражданин. "Ще искаме всички производители, които се възползват от по-ниските ставки, да декларират техните методи за ценообразуване, за да видим как се отразява намаленото ДДС върху крайната цена", каза Хамид.

mediapool.bg