Кламер БГ - Новини: Бащата на футболиста Георги Йомов е заподозрян за стрелбата на Околовръстното

Бащата на футболиста Георги Йомов е заподозрян за стрелбата на Околовръстното

България

|
Вт, 17 Май 2022г. 14:52ч.
Бащата на футболиста Георги Йомов е заподозрян за стрелбата на Околовръстното

сн.: БГНЕС

Бащата и братът на футболиста на ЦСКА – София Георги Йомов са се предали в столичната полиция, съобщи БНР. Основен заподозрян за стрелбата на Околовръстното шосе в София е бащата. Първият задържан за тежкия инцидент бе самият футболист. Пред полицията той е казал, че баща му е прострелял двама мъже, информира БГНЕС.

Йомов разказал, че на бензиностанцията е възникнал конфликт с брат му и още няколко непознати. Тогава брат му се обадил на баща им, който дошъл и по време на разправията е стрелял.

Според "24 часа" футболистът е признал още, че е бил на мястото на стрелбата в понеделник вечерта, въпреки че минути след полунощ отрече да е бил там пред сайта на отбора си ЦСКА.

36-годишният Иван Петров е прострелян в двете бедра, единият куршум е излязъл. Животът му е спасен от полицаи, които с колан спират кръвотечението. Опериран е, контактен и е разпитан от полицията.

Марио е с огнестрелна разкъсна рана около 7-8 см. Раната му е зашита в болницата, разпитан е и освободен. Разпитани са множество свидетели, прегледани са камерите на бензиностанцията. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон 9 мм, марка GFL Лютер.

В дома на Йомов текат претърсвания и изземвания. Полицията е отцепила района. Търсят се поемни лица, които да участват в процесуално следствените действия, а приятелката му Ария категорично отрече участието си в снощната престрелка.

mediapool.bg