Кламер БГ - Новини: Френските мюсюлмани призовани да посетят църкви в знак на солидарност

Френските мюсюлмани призовани да посетят църкви в знак на солидарност

Европа

|
Пет, 29 Юли 2016г. 14:10ч.
Френските мюсюлмани призовани да посетят църкви в знак на солидарност

Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ) - представителната институция на исляма във Франция - призова мюсюлманските вярващи и представители да отидат в неделя на литургия в църквите в страната в знак на солидарност и състрадание след отвратителното убийство на свещеник от джихадисти.

Тази седмица двама джихадисти убиха жестоко свещеник и раниха още един човек, след като взеха заложници в църква в Сент Етиен дю Рувре. Още същия ден екстремистката групировка "Ислямска държава" заяви, че атаката е дело на двама от нейните "войници".

В комюнике Съветът прикани ръководителите на джамиите, имамите и вярващите да посетят близките до тях църкви по време на утринната литургия, за да засвидетелстват пред християнските си братя солидарността и съчувствието на мюсюлманите във Франция.

ФСМВ призова също всичките около 2500 джамии във Франция в проповедта по време на петъчната молитва да говорят за важното място, което заема в мюсюлманската религия уважението към другите религии и към хората, които ги представляват.

mediapool.bg