Кламер БГ - Новини: Френска фондация помага на хора в неравностойно положение да сбъднат мечтата на живота си

Френска фондация помага на хора в неравностойно положение да сбъднат мечтата на живота си

Общество

|
Пет, 15 Дек 2023г. 16:59ч.
Френска фондация помага на хора в неравностойно положение да сбъднат мечтата на живота си

Френска фондация помага на хора в неравностойно положение да сбъднат мечтата на живота си

Френската фондация "Жан Ноел-Торел", носеща името на основателя на френската дермокозметична компания NAOS, започва пилотен проект в България, в който ще финансира мечти, свързани с личностно развитие и реализация, на хора в неравностойно положение. Програмата е под името “Мечта на живота”.

Фондацията ще подкрепи мечтите на хора над 18 години в тежко положение, в сферата на обучение, усъвършенстване, развиване на талант, както и мечти, свързани с личностна, творческа или професионална реализация на кандидатите. Селекцията на кандидатите, които ще получат финансовата подкрепа, ще се случи на база на подадена писмена кандидатура и среща с журито от страна на организатора.

Повече за програмата можете да научите ТУК.

В България френската фондация си партнира с неправителствени организации, които работят на терен с мъже и жени в тежко положение, като ролята на местните сдружения и фондации е менторска, да подкрепят и окуражават кандидатите в реализирането на тяхната страст.

“Мечтата е пламъкът в нас, детето, което никога не пораства”, каза Филип Компаньон, директор "Визия и мисия" във френската дермокозметична компания NAOS, собственост на фондация "Жан Ноел-Торел". България е първата държава извън Франция, която ще работи по “Мечта на живота”.

“Нашата компания не е като останалите, не правим нещата по класическия начин и истински вярваме в силата на мечтите”, каза Мира Драганова, регионален директор за централна и източна Европа на компанията NAOS.

"Самият Жан-Ноел Торел, предприемач и основател на NAOS, е човек със страст към свободата, който в продължение на десетилетия – и в професионалния, и в личния си път – действа в синхрон с мечтите си за независимост, разгръщане на творческия потенциал и любов към живота.”, каза още тя.

Първото издание на програмата продължава до 14 януари 2024 г. Общият бюджет за грантовете е 100 хиляди лева.

Организаторът няма да изплаща сумите директно към кандидата, а към доставчици на услуги, от които кандидатът има нужда или към сдруженията, които подкрепят кандидата.

mediapool.bg