Кламер БГ - Новини: Флоренция забрани яденето по улиците в центъра

Флоренция забрани яденето по улиците в центъра

Свят

|
Четв, 06 Септ 2018г. 15:14ч.
Флоренция забрани яденето по улиците в центъра

Храненето по улиците в историческия център на италианския град Флоренция може да коства на туристите глоба до 500 евро . От началото на седмицата яденето по четири от улиците около музея "Уфици" и общината в града, който е сред най-популярните туристически дестинации в Европа, е забранено. Целта е да се предотврати задръстването на тесните улички от седнали по тротоарите и ред входовете на сградите хора и да се намали замърсяването.

В същото време на тези места се намира най-известното заведение за улична храна във Флоренция, пред което почти постоянно има опашки от туристи, чакащи за известните сандвичи панини . Там е и най-популярната джелатерия в града. И двете заведения са прекалено малки, за да поберат многобройните си клиенти, които обикновено хапват, седнали на тротоарите или по стълбите на сградите и църквите.

Забраната за ядене на улиците важи от 12 до 15 часа и от 18 до 22 часа. Засега тя ще важи до 6 януари 2019 г. Според кмета на града Дарио Нардала , ако туристите винаги са добре дошли, ако се държат във Флоренция така, както вкъщи.

Флоренция е един от европейските градове наред с Барселона и Венеция, в които местните жители постоянно недоволстват заради тълпите туристи. Местната управа се опитва да балансира между интересите на флорентинците и тези на хората, които се стичат в града за да разгледат забележителностите му.

mediapool.bg