Кламер БГ - Новини: Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки в парламента

Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки в парламента

България

|
Четв, 05 Авг 2021г. 14:48ч.
Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки в парламента

Снимка Веселин Боришев, Veselin Borishev Photography

Снимка: Веселин Боришев, Veselin Borishev Photography

Битов казус от парламентарното ежедневие в четвъртък породи символни асоциации и постави въпроса за имиджа на институцията "Народно събрание" и отношението на народните представители към него и към българските граждани.

Депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев се появи със скъсани дънки в пленарна зала по време на обсъждането на новия парламентарен правилник.

Това предизвика председателя на парламента Ива Митева, също от ИТН, да му направи забележка и да го призове да ходи на работа прилично облечен.

"На г-н Станев му правя забележка за тези дънки", каза Митева.

Станев от своя страна театрално стана от мястото си и се завъртя, за да може всички в залата да го огледат. А депутатите избухнаха в смях и ръкопляскания.

Впоследствие пред журналисти депутатът от партията на Слави Трифонов обеща случаят да не се повтаря. "Тези дънки ще ги нося вече само в частен план и на места, където никой не може да ме види, т.е. вкъщи", заяви той.

После обаче придаде политическо значение на дрескода си: "Това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще опитаме да закърпим отново", каза Станев.

mediapool.bg