Кламер БГ - Новини: Фандъкова поздрави феновете си с Nothing else matters на Metallica

Фандъкова поздрави феновете си с Nothing else matters на Metallica

България

|
Пет, 16 Апр 2021г. 13:47ч.
Фандъкова поздрави феновете си с Nothing else matters на Metallica

В петък столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви за пореден път, че на 24 април предстои пускането на линията на метрото до "Горна баня" и "Овча купел", а междувременно поздрави феновете си с парчето на Metallica – Nothing else matters (Нищо друго няма значение).

Песента изглежда като отговор на анонсираното отстраняване на Фандъкова от ръководството на ГЕРБ. В момента тя е заместник-председател на партията, но ГЕРБ за първи път от 15 години загуби изборите в столицата от "Демократична България".

Сега кметицата изразява очакването си новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и да го внесат бързо в Европейската комисия. Това е нещо, което можеше да направи вицепремиерът Томислав Дончев, но той отказа и остави нещата в ръцете на новото правителство.

Препоръчителният срок за внасяне на плана в Брюксел изтича в края на април. В изготвения, но невнесен от ГЕРБ проект, са заложени средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. "Владимир Вазов" и през "Слатина".

"Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район "Подуяне", казва Фандъкова.

Тя обяснява, че през тази и следващата седмица се провеждат обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия "Г. С. Раковски" през "Гео Милев" и "Слатина" до "Цариградско шосе" и от "Младост 3" до Симеоновския лифт.

Един от първите коментари под публикацията на Фандъкова е на общинския съвет от "Спаси София" Борис Бонев.

"Отклонението (на метрото) до мола на Околовръстното и мебелния магазин е абсолютен лобизъм и кражба на пари! Искате да забиете метрото в планината, да осигурите презастрояване на цялата Витошка яка, да инвестирате огромни суми, вместо те да бъдат дадени за ремонти в кварталите и за решаване на хиляди други проблеми. Новият лозунг на ГЕРБ - Метро до всеки мол....за което плащаме всички ние, гражданите на София", казва Бонев.

mediapool.bg