Кламер БГ - Новини: Фандъкова отрича, но проверява покупката на пейки по 10 хил. лева

Фандъкова отрича, но проверява покупката на пейки по 10 хил. лева

България

|
Вт, 30 Апр 2019г. 17:15ч.
Фандъкова отрича, но проверява покупката на пейки по 10 хил. лева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка и монтаж на пейка по 10 хил. лева.

Според вестник ”Сега” общината ще плати за едно кошче за боклук 1000 лв., а монолитна градска пейка от гранит ще струва на столичани 10 000 лв.

По думите на Фандъкова информацията за обществените поръчки е публична, качена е на сайта на Столичната община и всеки може да прочете какви са цените. Вестник ”Сега” се позова именно на публичната информация, а от общината са отказали да дадат конкретна информация. Сега обаче Фандъкова не е съгласна с публикацията.

"Доставка и монтаж на пейка, класически дизайн – 1291 лева. Не е 10 000 лева. Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад "Гарибалди". Тяхната цена е 8922 лева, на целия елемент, който е с няколко пейки, от лят бетон. Хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 хил. лева – нещо, което мен изключително много ме притесни", обясни Фандъкова.

В същото време Йорданка Фандъкова каза, че въпреки това ще направи проверка колко струва градското обзавеждане, което се монтира в обновените централни части на града.

mediapool.bg