Кламер БГ - Новини: Фандъкова: Протестът вече не е срещу властта, а срещу хората

Фандъкова: Протестът вече не е срещу властта, а срещу хората

България

|
Съб, 15 Авг 2020г. 22:24ч.
Фандъкова: Протестът вече не е срещу властта, а срещу хората

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че с ескалацията на поведението на организаторите на протеста той се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората.

Коментарът й е по повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство в петък вечерта, което провокира напрежение. Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение заради блокирания Орлов мост.

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места. За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести", каза Фандъкова в събота, цитирана от БНР.

"Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободно в града".

На снощния 37-и антиправителствен протест възникна напрежение между демонстранти, които за около 2 часа часа блокираха кръстовището на Румънското посолство, и жители на района. Местните хора недоволстваха, че карето между Орлов мост и

Румънското посолство на практика е блокирано от три страни заради протеста. Полицията не се намеси и част от гражданите изразиха мнения, че това се прави умишлено, за да се стигне до ескалация на напрежението.

mediapool.bg