Кламер БГ - Новини: Учат работещите в Пристанище Бургас да борят стреса

Учат работещите в Пристанище Бургас да борят стреса

България

|
Вт, 21 Апр 2015г. 14:12ч.
Учат работещите в Пристанище Бургас да борят стреса

port-burgas-seminariСлужители на „Пристанище Бургас” ЕАД участваха в два обучителни семинара, които са част от проект „Услуги за развитие на гъвкав пазар на труда”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха пред Maritime.bg от пристанището.

Семинарите се реализират от голяма HR-компания. По време на двата семинара лекторът Росица Димова запозна участиците с две от осемте теми, предвидени по проекта.

Една от групите участва в обучение на тема „Подготовка за заетост и придобиване на практически умения /комуникативност, работа в екип и др./”. Втората група служители преминаха обучение за „Изграждане на ключови социални умения за справяне с „човешките” предизвикателства в социален аспект”. Чрез примери и задачи-игри служителите в пристанището имаха възможност да научат повече за добрата комуникация, екипната работа, за видовете стрес и начините за преодоляване на негативните последици от стреса в ежедневието.

В бъдеще на територията на пристанището са предвидени още обучителни семинари и по останалите теми в проекта.

По време на лекциите работещите ще могат да научат повече за професионалното ориентиране и консултиране, планиране на професионалното развитие, прилагането на ефективни методи и средства за получаване и задържана на работа. Предвидени са лекции и по темите – усвояване на стратегии за търсене на работа и идентифициране на очакванията на работодателя по време на интервю; насочване на заетите лица в тенденциите на пазара на труда и възможности за кариерно ориентиране; работа в обществения сектор.

Maritime.bg – България