Кламер БГ - Новини: Университети от Китай, Япония и Европа се представят на изложение в София

Университети от Китай, Япония и Европа се представят на изложение в София

Общество

|
Вт, 14 Март 2017г. 16:41ч.
Университети от Китай, Япония и Европа се представят на изложение в София

Висшето образование в Китай е акцент на най-голямото образователно изложение в България – "Образование без граници“, което започва на 17 март, в сградата на ЦУМ в София. В рамките на събитието досега са се представили над 450 участници от повече от 34 страни по света.

През последните години китайските университети се нареждат сред най-висококачествените в света. На тазгодишното издание ще гостуват представители на множество висши училища от Китай, които ще запознаят българските кандидат-студенти със своите програми и условия за кандидатстване.

На тазгодишното издание на "Образование без граници“ ще може да се получи не само актуална информация за кандидатстване в чужбина, но и да се участва на място в конкурс за прием във Финансовия Университет към правителството на Руската Федерация.

Ще се проведе и специален кариерен форум, в чиито рамките българските младежи ще могат да кандидатстват за стаж или работа във водещите родни и чуждестранни компании.

На изложението гостуват и водещи университети от страни като Германия, Холандия, Япония, Китай, Чехия, Словакия, Русия, Латвия, Молдова, Грузия.

Входът за посетители е свободен след направена онлайн регистрация или на място по време на самото изложение. То ще отвори врати за посетители този петък и ще приключи в неделя.

mediapool.bg