Кламер БГ - Новини: Улиците на Париж опустяха в събота вечер заради вечерния час

Улиците на Париж опустяха в събота вечер заради вечерния час

Коронавирус

|
Нед, 18 Окт 2020г. 13:39ч.
Улиците на Париж опустяха в събота вечер заради вечерния час

Улиците на Париж и още осем други градове във Франция се опразниха в събота вечерта заради въведения вечерен час, целящ да ограничи разрастването на коронавирусната епидемия в страната, предаде Би Би Си.

Вечерният час ще е в сила за най-малко четири седмици от 21 ч. всяка вечер до 6 ч. сутринта. Мярката, която засяга население от 20 млн. души, бе въведена по-рано тази седмица, когато за денонощие бяха рагистрирани около 25 000 нови случая на зараза.

В петък вечерта терасите на ресторантите, баровете и кафенетата бяха препълнени с младежи, опитващи се да се възползват от "последните мигове на нощна свобода". От събота обаче жителите на градовете с вечерен час имат право да излизат само по неотложни причини, а за нарушителите има глоба от 135 евро.

Собствениците на ресторанти и заведения възроптаха срещу мярката, тъй като бизнесът им претърпя сериозни щети след двумесечното затваряне тази пролет.

Освен в Париж, вечерен час е въведен в Марсилия, Тулуза, Лион, Лил и др.

Заради нарастването на заразените с коронавирус нови мерки се въвеждат и в Италия, която бе най-силно поразената европейска страна в първите седмици от избухването на пандемията през март.

Новите мерки засягат несъществените дейности като фитнеси, басейни и аматьорски спортни събития, съобщиха местни медии.

mediapool.bg