Кламер БГ - Новини: Украинците гласуват на местни избори

Украинците гласуват на местни избори

Свят

|
Нед, 25 Окт 2015г. 10:19ч.
Украинците гласуват на местни избори

Украинците гласуват на местни избори за кметове и общински съвети, като този вот се смята за тест за политиката на президента Петро Порошенко.

Местните избори няма да се състоят в териториите, контролирани от проруските сепаратисти.

Вотът се произвежда в момент, в който рейтингът на прозападния президент Порошенко намалява заради начина, по който той се опитва да се справи с въоръжения конфликт в Източна Украйна и заради липсата на обещаните реформи. В местните избори в Украйна участват 132 партии, отбелязва Франс прес.

Повечето от тях обещават на избирателите такива промени, които по принцип са от компетенциите на правителството и на парламента, като например повишаване на пенсиите, членство на Украйна в НАТО, намаляване на цените на тока и на природния газ.

Териториалната избирателна комисия в град Красноармейск в Донецка Област се обърна към украинската Централна избирателна комисия с молба да бъдат отложени изборите в града за друга дата.

"Изборите няма да се състоят заради грешки при отпечатването на бюлетините. Отправихме молба към ЦИК за отлагане на изборите", заяви в ефира на телевизия "112" председателят на комисията Сергей Кравченко.

По-рано изборите бяха отменени и в град Мариупол, където териториалната избирателна комисия се обърна към ЦИК с молба да бъдат отложени днешните избори за 15 ноември заради нарушения в отпечатването на бюлетините.

mediapool.bg