Кламер БГ - Новини: Украинец получи 10 години затвор заради покушението срещу Алексей Петров

Украинец получи 10 години затвор заради покушението срещу Алексей Петров

България

|
Вт, 06 Юли 2021г. 16:03ч.
Украинец получи 10 години затвор заради покушението срещу Алексей Петров

Роман Логвиненко, Снимка: БГНЕС

Украинецът Роман Логвиненко е окончателно осъден за участието си в покушението срещу бившата барета Алексей Петров, съобщиха от Върховния касационен съд (ВКС). Той трябва да лежи 10 години. Реално времето му в затвора ще е по-кратко, защото украинецът от години е в ареста и е излежал част от присъдата.

Логвиненко е осъден като организатор на опита за убийство на Петров. Според съда има достатъчно доказателства, че той е набавил пари, организирал е следенето на бившата барета и е давал съвети как да се изпълни покушението. Срещу колата на Петров бе стреляно с гранатомети през есента на 2015 г. Пострадали нямаше, защото снарядите се плъзнаха по бронирания "Мерцедес" и не го пробиха.

Като извършители са сочени други двама украинци – Артьом Темпински и Максим Чорний. Като помагач бе посочен и Йевен Балков. Нито един от тримата не бе открит.

На първа инстанция Логвиненко бе осъден на 15 години затвор. Според ВКС обаче неговият принос в атентата е значително по-малък от този на останалите. Затова и присъдата му е намалена.

mediapool.bg