Кламер БГ - Новини: Убитата Алена Щерк е подавала сигнали за насилие от бившия й приятел

Убитата Алена Щерк е подавала сигнали за насилие от бившия й приятел

България

|
Вт, 31 Май 2022г. 18:53ч.
Убитата Алена Щерк е подавала сигнали за насилие от бившия й приятел

Убитата Алена Щерк е подавала сигнали за насилие от бившия й приятел

Специалистката по информационни технологии Алена Щерк, която бе открита мъртва край Радомир, е подавала сигнали срещу бившия й приятел Виктор Спига за насилие. Костариканецът с италианско гражданство е основният заподозрян за убийството на 47-годишната жена и беше задържан в Италия.

Три са сигналите на Щерк срещу Спига, обявиха от столичната дирекция на полицията във вторник спо повод запитвания от медиите.

Два от тях са били подадени през февруари, третият е бил през април.

На 2 февруари 2022 г. в Трето РУ е бил получен сигнал, че жената е била притеснявана от бившия й приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул като мъжът е бил предупреден. Щерк е била поканена да подаде жалба в районното управление, но тя не сторила това. Девет дни по-късно жената се обадила на тел. 112 за скандал между нея и Спига. При посещение от екип на Шесто РУ на адреса мъжът не бил открит, а жената отново е била поканена да внесе жалба, но тя пак не отишла в районното управление.

На 11 април в Седмо РУ Алена Щерк заявила, че бившият й приятел не е върнал в определения срок личния й автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата, посочват от СДВР.

Тялото на обявената като изчезнала IT специалистка бе открито в неделя край Радомир. Дне по-късно Виктор Спига бе арестуван в италианския град Асколи Пичено от местната полиция.

Заповед за задържането на Спига е била издадена още в събота, на 28 май, но тогава той е издирван за отвличане, защото тялото на Щерк все още не бе намерено.

Предполага се, че 47-годишната жена е била убита през нощта срещу 26 май. По-рано през деня тя имала среща със свои приятели, а след това телефонът й бил изключен. Тялото е било закарано в района на Радомир с личната ѝ кола. Тя е засечена от камери на АПИ. Разследващите предполагат, че убийството е извършено или в колата, или в гаража ѝ в столичния квартал "Бояна".

mediapool.bg