Кламер БГ - Новини: Турция с първи случай на коронавирус, Ердоган се надява страната да мине без жертви

Турция с първи случай на коронавирус, Ердоган се надява страната да мине без жертви

Свят

|
Ср, 11 Март 2020г. 13:55ч.
Турция с първи случай на коронавирус, Ердоган се надява страната да мине без жертви

Първи случай на заразяване с коронавирус е установен в Турция, предаде Ройтерс. Съобщението бе направено късно снощи от министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Заразеният е турски гражданин. Състоянието му се оценява като стабилно и той е поставен под карантина.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган увери, че Турция е взела всички необходими мерки срещу новия коронавирус и че "никой вирус не е по-силен" от мерките на страната, предаде Анадолската агенция.

Ердоган говори на заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Дай Боже, Турция да премине през тази трудност без жертви, това е нашето желание. Нито един вирус не е по-силен от нашите мерки", заяви президентът, цитиран от БТА.

Ердоган увери, че Анкара е предприела навременно всякакви превантивни действия, за да попречи на разпространението на Ковид-19 в страната.

По-късно днес четирима турски министри - на здравеопазването, на културата и туризма, на образованието и на търговията, ще се съберат на заседание в Анкара, посветено на коронавируса.

Турските медии междувременно излъчват кадри и публикуват снимки на извършваната редовно дезинфекция в обществения транспорт. Страниците на вестниците и онлайн изданията изобилстват от информация за вируса и съвети и препоръки за превенция.

mediapool.bg