Кламер БГ - Новини: Турнето на акция "Шум" и Валери Симеонов стигна до Варна

Турнето на акция "Шум" и Валери Симеонов стигна до Варна

България

|
Съб, 14 Юли 2018г. 15:50ч.
Турнето на акция "Шум" и Валери Симеонов стигна до Варна

В петък вечерта Валери Симеонов и екипът му са провели акция “Шум“ на крайморската Алея Първа във Варна, както и във варненския курорт Златни пясъци. Това съобщи вицепремиерът на своя профил във Фейсбук.

"Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия", разказва вицепремиерът, който преди седмица гастролира и в София.

"Навсякъде (по Алея Първа във Варна-б.р.) беше спряно озвучаването, като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)", обяви вицепремиерът.

След това са били проверени заведенията в Златни пясъци", където не са били констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант "Делфин" и още няколко заведения от открит тип.

"Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции", пише вицепремиерът.

Той допълва, че в по-голямата част от случаите, на проверките е било оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията.

Валери Симеонов съобщава, че екипът му е установил и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица във Варна и Златни пясъци от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана прокуратурата.

Вицепремиерът очаква сигнали за шумни кръчми и дискотеки в цялата страна на телефона към политическия му кабинет - 02 940 30 03.

mediapool.bg