Кламер БГ - Новини: Тръмп отново премина в офанзива срещу в. "Ню Йорк таймс"

Тръмп отново премина в офанзива срещу в. "Ню Йорк таймс"

Свят

|
Пон, 30 Юли 2018г. 12:07ч.
Тръмп отново премина в офанзива срещу в. "Ню Йорк таймс"

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към противниците си от "отмиращата вестникарска индустрия" само часове, след като определи като успешна срещата си с издателя на в. "Ню Йорк таймс" Артър Грег Сълзбъргър.

Тя бе организирана за обсъждане на често повтаряното от държавния глава на САЩ обвинение, че медиите са "враг на народа", пише британският в. "Гардиън".

Тръмп обвини нюйоркското издание и в. "Вашингтон пост", че пишат негативни статии дори за големите му постижения.

Часове след като Белият дом потвърди, че е имало среща между Тръмп и Сълзбъргър, президентът заяви в Туитър, че статиите за вътрешните дискусии в неговото правителство "наистина излагат на риск живота на мнозина, не само журналисти".

Освен това той подчерта, че свободата на медиите се комбинира със задължението за точно отразяване на новините.

Президентът на САЩ твърди, че 90 на сто от медийното отразяване на работата на неговата администрация е негативно. Той може би се позовава на изследване на консервативния Медия рисърч сентър, обхващащо най-четените медии, отбелязва британският вестник.

Тактиката на Тръмп обаче изглежда носи резултат.

Проучване на Си Би Ес нюз вчера показа, че 91 на сто от поддръжниците на Тръмп вярват на информацията, получена от президента и само 11 на сто - на водещите медии.

mediapool.bg