Кламер БГ - Новини: Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Свят

|
Нед, 04 Септ 2022г. 10:18ч.
Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Доналд Тръмп, сн. ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи настоящия президент Джо Байдън за "враг на държавата", съобщи Би Би Си.

В първата си изява на митинг след обиските в неговото имение в Мар а лаго, Флорида, Тръмп обвини Байдън, че използва ФБР като оръжие срещу него. Пред хиляди хора на митинг в Уилкс-Беър, Пенсилвания, в подкрепа на двама републикански кандидати за междинните избори през есента експрезидентът окачестви обиските като "една от най-стряскащите злоупотреби с властна който и да било администрация в американската история.

Митингът бе предизборен за Мехмет Оз, който се кандидатира за федералния Сенат, и щатския сенатор Дъг Мастриано, които се стреми към поста губернатор на Пенсилвания. Двамата кандидати говориха кратко, като основният оратор бе 76-годишният Тръмп, отбеляза Би Би Си, цитирана от БТА.

Първата част от речта му, продължила близо два часа, бе посветена на критики към ФБР, след което той се върна към познати отпреди теми - твърденията, че му е открадната победата на изборите през 2020 г., атаките срещу членове на Демократическата партия и обещанията да спаси страната. На няколко пъти Тръмп призова да бъде налагано смъртно наказание за наркодилъри.

Изборните резултати на Оз и Мастриано през ноември ще бъдат смятани за референдум за силата на подкрепата, оказана им от Тръмп, и за политическите идеологии, който той разпространява в Републиканската партия.

Името на Доналд Тръмп може да не е изписано на изборните бюлетини тази година в Пенсилвания, но тръмпизмът със сигурност е там.

mediapool.bg