Кламер БГ - Новини: Тръмп избра пенсиониран генерал и за министър на вътрешната сигурност

Тръмп избра пенсиониран генерал и за министър на вътрешната сигурност

Свят

|
Пон, 12 Дек 2016г. 15:49ч.
Тръмп избра пенсиониран генерал и за министър на вътрешната сигурност

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп официално обяви, че е решил да предложи пенсионирания генерал Джон Кели за министър на вътрешната сигурност, съобщи Ройтерс.

Eкипът на Тръмп каза, че 45-годишният Кели ще ръководи "спешната мисия за спиране на незаконната имиграция и опазване на границите" на САЩ, ще модернизира Управлението за безопасност на транспорта и ще подобри връзките между американските разузнавателни служби и правоприлагащите органи.

Това е поредният генерал, който влиза в бъдещата администрация на Тръмп. Ако бъде утвърден на поста, Кели ще се присъедини към друг генерал от резерва - Джеймс Матис, с прякор "бясното куче", номиниран за министър на отбраната, и ген. Майкъл Флин, когото Тръмп избра за съветник по националната сигурност.

Не спират коментарите кой в новото американско правителство ще заеме важния пост на държавен секретар.

Кремъл заяви, че изпълнителният директор на компанията "Ексън Мобил" Рекс Тилерсън, смятан за фаворит за този пост, е добър професионалист и е лично познат на руския президент Владимир Путин.

"Като ръководител на една от най-големите петролни компании той е имал контакти с наши представители", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че Путин го е приемал няколко пъти.

Кремъл се надява бъдещият държавен секретар на САЩ, независимо кой ще е той, да следва конструктивен подход и да проявява професионализъм, каза Песков, цитиран от ТАСС.

mediapool.bg